Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tuńczyk kawałki w oleju
2 puszki -
natka pietruszki
3 łyżki -
cebula
2 szt. -
sałata
1/2 szt. -
majonez
2 łyzki -
śmietana
1/2 opakowania -
pieprz
do smaku -
sól
do smaku -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka
Sposób przygotowania
Posiekaną cebule zalewamy wrzątkiem i hartujemy zimną wodą, odsączamy i przekładamy do miski, kropimy sokiem z cytryny. Do cebuli dodajemy tuńczyka bez zalewy, zieleninę. Doprawiamy do smaku.
Na sałacie rozkładamy sałatkę i polewamy sosem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się