Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt.
  • sałata

    1/2 szt.
  • majonez

    2 łyzki
  • śmietana

    1/2 opakowania
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łączymy śmietanę, majonez i czosnek. Doprawiamy do smaku.
Posiekaną cebule zalewamy wrzątkiem i hartujemy zimną wodą, odsączamy i przekładamy do miski, kropimy sokiem z cytryny. Do cebuli dodajemy tuńczyka bez zalewy, zieleninę. Doprawiamy do smaku.
Na sałacie rozkładamy sałatkę i polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Robert10

11.08.2012 21:41
jedna z moich ulubionych

Danuta8

14.04.2011 13:04
smaczna taka sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat