Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynką i winogronami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
szynka 5 plastrów
papryka czerwona 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
winogrona 1/2 kiści
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynką i winogronami

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Wsypujemy do dużej miski. Szynkę kroimy w drobną kostkę, tak samo jak czerwoną paprykę. Jabłko obieramy i kroimy także w kostkę. Kukurydzę wysypujemy z puszki i odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy umyte winogrona z całości. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby się schłodziła na około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.09.2013 22:52
fajny przepis:-)
Laila2786 21.01.2013 16:20
super przepis
Monika58 20.01.2013 22:06
ciekawe polączenie skladników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak