Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szparagami i jagodowym sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1/2 szt
szparagi białe 4 szt
jajko 2 szt
pomidory 2 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
nitki chili
cukier 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
konfitura 1 jagodowa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szparagami i jagodowym sosem

Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na kawałki. Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy sałatę na talerze dodajemy kawałki szparagów. Pomidora kroimy w kawałki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki dodajemy do sałatki. Solimy solą morską . Robimy sos. Do słoiczka dajemy konfiturę jagodową dodajemy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny - dobrze mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę. Ozdabiamy nitkami chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 15.06.2013 18:57
napewno wypróbuje
Wiesława1 15.06.2013 18:40
bardzo ciekawe połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak