Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z soczewicy z brokułem i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 275 gram
ząbki czosnku 2
brokuł 500 gram
musztarda 2 łyżeczki
cebula czerwona 1
oliwa 4 łyżki
ocet winny 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z soczewicy z brokułem i jajkiem

1.Ugotować soczewicę razem z czosnkiem.
2.Jajka pokroić w ćwiartki.
3.Brokuł ugotować al dente i ostudzić.
4.Wymieszać ocet,oliwę i musztardę.doprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Odsączyć soczewicę, wyjąć czosnek i wlać do ciepłej soczewicy.
6.Dodaj brokuły i cebulę pokrojoną w talarki i wymieszaj.Jajka ułożyć na wierzchu sałatki.
7.Podawać z ciemnym pieczywem.
Rada
Nie dodawaj soli podczas gotowania soczewicy, wtedy nie będzie twarda.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.02.2013 14:32
smaczna
Miki 23.01.2013 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak