Sałatka z soczewicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica zielona

    20 dkg
  • jajka

    4 szt
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • pieczarki

    20 dkg
  • majonez

    2-3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Selera odcisnąć i pokroić. Pieczarki pokroić i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek, odcedzić i odcisnąć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 08.11.2015 22:19
fajna sałatka
slodkieniebo 08.11.2015 18:30
Niezwykla salatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat