Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata lodowa
1 szt -
rzodkiewki
1,5 pęczka -
marchewka
2 szt -
soczewica zielona
3/4 szkl -
cebula
2 szt -
koperek
1 pęczek -
jogurt naturalny
100 ml -
sól
do smaku -
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Liście sałaty opłukać,osuszyć i porwać na kawałki.
Rzodkiewki pokroić w cieniutkie plasterki.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Wszystkie warzywa wymieszać razem z sałatą i soczewicą.Dodać posiekany koperek.Przyprawić solą i pieprzem.Sałatkę polać jogurtem naturalnym.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się