Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem konserwowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 2 woreczki,
por (biała część) kawałek
jajka ugotowane na twardo 5 szt,
ser żółty 250 g,
seler konserwowy 1,5 słoika
szynka konserwowa 300 g,
sól i pieprz do smaku
majonez według uznania
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem konserwowym

Ryż ugotować na sypko.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą a następnie odsączyć na sicie.
Jajka ugotować na twardo,po ugotowaniu przepłukać w zimnej wodzie (wtedy łatwiej sie obiera),obrać a następnie pokroić w kostkę.
Seler konserwowy odsączyć z zalewy , jeżeli jest długi to pokroić w mniejsze kawałki.
Ser żółty potrzeć na tarce (grube oczka).
Szynkę pokroić w małe drobne paseczki.
Por obrać pokroić w prążki a następnie sparzyć gorąca wodą i odsączyć.
Wszystkie składniki wymieszać do połączenia, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez.
Udekorować rulonikami z szynki oraz pietruszką zieloną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 03.10.2018 05:21
Fajna:).Ode mnie serducho
gusia1000 05.06.2018 19:49
dobra taka.
Bożena Matuszczyk 01.12.2017 23:10
Dziękuję;)
Róża1 01.12.2017 14:15
super przystawka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak