Sałatka z selera naciowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    0,5 szt
  • ogórek

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • majonez

    150 ml
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, osuszamy.
Seler naciowy kroimy w plasterki i zasalamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy ogórka i pomidory w kostkę.
Gdy seler puści sok odciskamy go.
Do miski wkładamy warzywa, pieprzymy lekko (nie dodajemy już soli). Majonez mieszamy z jogurtem i całość zalewamy powstałym sosem. Jeśli jest taka konieczność to jeszcze doprawiamy do smaku.

Na drugi dzień zrobiłam taką sałatkę tylko bez jajek i była znakomitym dodatkiem do obiadu (do ziemniaczków i smażonej ryby).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 19.05.2012 17:21
fajna
ttrytka 17.02.2012 19:38
z selera robię często
sylwia / sytofala 17.02.2012 19:20
chyba muszę w końcu skosztować selera naciowego :)
stokrotka 17.02.2012 18:56
super
cooleczka 17.02.2012 17:35
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat