Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cykoria
30 dag -
seler
2 sztuki -
jabłko kwaśne
1 sztuka -
majonez
4-5 łyżek -
sok z cytryny
1 łyżka -
pieczarki marynowane
5 dag -
natka pietruszki
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z selera i cykorii
posiekać drobno. Selera dokładnie umyć, obrać, opłukać i
zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłko umyć, osuszyć i obraniu, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki po odsączeniu z zalewy pokroić w drobną kostkę, następnie połączyć je z jabłkami, selerem, cykorią, majonezem, natką pietruszki. Sałatkę wymieszać i doprawić do smaku. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze (7)