Sałatka z rzodkiewek i kiełków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona sałata

    1 główka
  • ogórek świeży

    1
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • kiełki rzodkiewki

    2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • twarożek

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać palcami na wstążki. Ogórek ze skórką pokroić w półplasterki, rzodkiewki w cienkie talarki. W szklanej salaterce ułożyć sałatę, ogórek, rzodkiewki. Posypać kiełkami i szczypiorkiem. Twarożek utrzeć z oliwą, dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat