Sałatka z rzeżuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzeżucha

    1 duża garść
  • seler

    0,5 szt
  • jabłak

    2 szt
  • sól

  • cukier

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zetrzeć selera na tarce o drobnych oczkach.
Sporządzić sos: wymieszać olej (lub majonez), szczyptę soli i cukier. Doprawić sokiem z cytryny.
Wymieszać selera z rzeżuchą i jabłakmi, polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat