Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu brązowego i pomidora z sosem z jajka na miękko

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
pomidor 4 szt
jajko 4 szt
natka pietruszki
szczypiorek
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu brązowego i pomidora z sosem z jajka na miękko

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy go. Jajka gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu jajka obieramy je i wkładamy do miseczki Następnie siekamy je nożem . Powstanie sos do sałatki z kawałkami białka. Jajka solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Pomidory myjemy i kroimy drobno. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy drobno. Do miski wkładamy ugotowany ryż pomidory posiekaną zieleninę i dodajemy sos jajkowy. Mieszamy i doprawiamy solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 27.03.2016 17:59
świetny pomysł z tym sosem jajkowym :)
Olga_SK 05.09.2013 12:03
Proste, a jakże efektowne. I zapewne smaczne :)
Ola1984 05.09.2013 10:50
Bardzo ciekawa sałatka :) Z chęcią bym spróbowała takiego połączenia smaków.
Barbara13 05.09.2013 10:15
Bardzo smacznie się zapowiada
Patriszja
Patriszja 05.09.2013 10:11
musi byc bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 05.09.2013 09:41
zdrowo i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak