sałatka z rukolą, brzoskwinią, figą i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    50 gram
  • brzoskwinia

    1/2 sztuki
  • figa świeża

    1/2-1 sztuka
  • orzechy włoskie

    4 sztuki
  • pieprz

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę opłukać i osuszyć. Rozłożyć na dużym talerzu. Brzoskwinię i figę po przekrojeniu na pół pokroić w plastry w kształcie księżyce i zaaranżować na rukoli. Posypać połamanymi orzechami. Całość posypać solą i pieprzem. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym i skropić sałatkę. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 24.10.2013 19:35
super sałatka
Motorek 06.10.2013 08:33
pycha sałateczka
aisza1 13.09.2013 11:23
sałatka zdrowa i pyszna
Alex_M 09.09.2013 11:56
bardzo chętnie bym taką zjadła!
Krystyna32 09.09.2013 08:14
pyszna sałatka
ONY_za_kare 08.09.2013 17:50
fantastyczna sałatka!
migotka28 05.09.2013 20:57
wygląda smakowicie
fotoviderek 05.09.2013 07:42
Świetna sałatka :)
olkaaa 05.09.2013 07:33
chętnie spróbuję
ssylwiaa 04.09.2013 21:24
kusi do spróbowania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat