Sałatka z rucoli z pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • garści młodej rucoli

    4-5
  • żółtych pomidorków kaktajl.

    kilkanaście
  • mała marchewka

    1
  • łyżki siekanego koperku

    2
  • łyżki soku z cytryny

    1-2
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku:
  • sól

    do smaku:
  • cukier

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rucolę opłukać i dokładnie osączyć. Pomidorki umyć, poprzekrawać na połówki. Marchewkę oskrobać, pociąć w cienkie paseczki albo zetrzeć na wiórki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i koperkiem, doprawić cukrem, odrobiną soli i pieprzu białego mielonego. Sałatę wyłożyć na półmisek posypując ją pomidorkami i marchewką. Polać sosem i podawać od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 09.05.2012 09:00
mniam;)
Misia90 28.09.2011 08:48
ekstra
Marysia 28.09.2011 08:41
super
Karolina69 28.09.2011 08:37
fajne
Ewa104 14.03.2011 19:16
Lubię sałatki z rukolą.Z reguły kupuję mix sałat z jej składem.Pyszna ta Twoja sałatka i zdrowa.
Ewelina47 24.11.2010 15:45
smakowicie wygląda
ada12302 12.11.2010 22:33
BARDZO SMACZNA
Damian19 12.11.2010 21:17
pyszna
iwa643 09.11.2010 07:36
lubie taką
MAR3STA 07.11.2010 21:37
elegancko i smacznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat