Sałatka z roszponki z grillowanym oscypkiem, żurawiną i malinowym sosem

Sałatka z roszponki z grillowanym oscypkiem, żurawiną i malinowym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    200 g
  • maliny

    0,5 szklanka
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • żurawina

  • liść lubczyku

    1 łyżeczka
  • oscypek

    1 duży
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny miksujemy z octem.

Doprawiamy do smaku.

Jeżeli komuś przeszkadzają ziarenka można przetrzeć sos przez sito.

Oscypka kroimy na centymetrowe plastry.

Nacieramy go lubczykiem i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.

Roszponkę posypujemy suszoną żurawiną.

Podajemy z sosem i najlepiej ciepłym oscypkiem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lara

17.05.2013 11:55
rewelacja!

emeslive

22.09.2012 22:33
Genialnie to wygląda, musi bosko smakować!

polly66

22.09.2012 22:18
pięknie się prezentuje choć za oscypkiem nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat