Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką, winogronami i serem feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 1 opakowanie
winogrona czerwone 150-200 gram
roszponka 1/2 opakowania
pestki słonecznika 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką, winogronami i serem feta

Kroki postępowania

1
Roszponkę dokładnie wypłukać, osuszyć i wrzucić do szklanej miski.
Krok 1 - Sałatka z roszponką, winogronami i serem feta foto
2
Winogrona pokroić na połówki i usunąć wszystkie pestki. Dodać do roszponki.
Krok 2 - Sałatka z roszponką, winogronami i serem feta foto
3
Ser feta pokroić w kostkę, dodać do sałatki. Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Wlać sos do sałatki, pospać ziarnami słonecznika. Podawać od razu po przyrządzeniu.
Smacznego :)
Krok 3 - Sałatka z roszponką, winogronami i serem feta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak