Sałatka z pora do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Idealna do dań drobiowych.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • por

    500 gramów
  • jajka ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • śmietana

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora kroimy w piórka, sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzamy i studzimy.
Jajka kroimy w kostkę, dodajemy do pora razem z majonezem i śmietaną.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat