sałatka z pieczarek i bakłażanów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 szt
  • sherry

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • pomidory

    4 szt
  • pieczarki

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy mieszanką z soku z cytryny sherry oleju z dodatkiem soli i pieprzu i pozostawiamy tak na 20 min do naciągnięcia aromatem zalewy.Bakłażany kroimy na małe kawałki a cebulę w kostkę a pomidory w plasterki.Wszystkie składniki lekko mieszamy.Fajna sałatką na przekąskę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 02.12.2011 17:32
super
Krystyna32 27.11.2011 00:05
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat