Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińskiej z papryką, selerem, jabłkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt szpiczasta
por 10 cm
jabłko kwaśne 1 szt
seler korzeniowy 1 plaster
natka pietruszki 3 łyżki
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki gęsta kwaśna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/3 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 3 szczypty
cukier 1/2 łyżeczki
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińskiej z papryką, selerem, jabłkiem

Z majonezu, śmietany, octu, przypraw zrobić sos, odstawić na 15min.

Pekińską poszatkować, przełożyć do miski.
Paprykę, pora, pokroić na drobno.
Seler i jabłko obrać, zetrzeć na grubych oczkach.
Dodać natkę, wymieszać z sosem i podawać.

Idealna do krokietów, mięs na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 27.12.2014 16:38
Sądząc po doborze składników bardzo smaczna!
Justi2401 27.12.2014 15:40
Pięknie podana ;)
Mniam 27.12.2014 12:35
Pyszna sałatka. Zrobię sobie taką :)
Renata9 27.12.2014 11:47
smaczna sałatka
cukiereczek 27.12.2014 11:46
apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak