Sałatka z panierowaną botwiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panierowana botwina

    1/2 pęczka
  • sos sałatkowy grecki

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • pomidory

    2 sztuki
  • rzodkiewki

    4 duże sztuki
  • cebula czerwona

    1/4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
Przygotować panierowaną botwinę. Można to zrobić wg mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/235938/panierowane-lodygi-botwiny.html .
Krok 2 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
Wodę wymieszać z olejem i sosem sałatkowym greckim czosnkowo-ziołowym, odstawić na kilka minut.
Krok 3 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
Rzodkiewki oczyścić i umyć. Pomidory i rzodkiewki pokroić w półplasterki, wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą, ułożyć na półmisku.
Krok 4 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
Na tym ułożyć panierowane łodygi botwiny.
Krok 5 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
Całość polać przygotowanym wcześniej sosem i podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 27.11.2012 22:32
Rewelacyjny przepis. Coś nowego. Z chęcią bym zjadła porcyjkę.
Weronika_eM 09.07.2012 21:55
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat