sałatka z paluszkami rybnymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1/2 szklanki
  • ketchup

    3 łyżki
  • pomidory

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • tabasco

  • paluszki rybne

    mrożone paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki smażymy i kroimy na małe kawałki.Pomidory przelewamy wrzącą wodą obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 2 minuty,a następnie odcedzamy.Majonez mieszamy z ketchupem i czterema kroplami tabasco. Do paluszków dodajemy pomidory,cebulę i polewamy sosem z majonezu i ketchupu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 09.11.2011 08:48
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat