Sałatka z muszelkami

Sałatka z muszelkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    20 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • szynka

    3 plastry
  • por

    1/2 sztuki
  • natka pietruszki

    1/4 pęczka
  • ogórki konserwowe

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majonez

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą, osączyć. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Plastry szynki pokroić w kostkę. Pora obrać, opłukać, pokroić w półplasterki. Pietruszkę opłukać, drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i ponownie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat