Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mozzarella i tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 2 garście
tuńczyk kawałki w oleju 3 łyżki
mozzarella 1 kawałek
papryka żółta 1 szt
cebula czerwona 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej lniany
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mozzarella i tuńczykiem

Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Następnie rozkładamy na 3 talerze. Cebulę czerwona obieramy i siekamy. Tuńczyka lekko odcedzamy od oleju. Paprykę myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w paseczki, ser kroimy w paski. Na szpinaku układamy ser , paprykę. Dodajemy tuńczyka i posypujemy posiekaną cebulą . Doprawiamy solą , pieprzem kolorowym i kropimy olejem lnianym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 20.10.2013 10:55
sposób podania +++!
Aga-25 20.10.2013 09:20
dobre to jest!
Agnieszka-87-25 20.10.2013 09:05
pyszna sałatka
iwa643 20.10.2013 07:12
Polecam na lekka kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak