Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1puszka
cebula biała 1 szt
ogórek konserwowy 2 szt
sól
pieprz
jogurt 1 łyżka
majonez 1łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 szt
jabłko kwaśne 2 szt kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybki ( mogą być podgrzybki, borowiki, opieńki ) odsączyć z marynaty i pokroić drobno. To samo zrobić z ogórkami oraz cebulą. Odsączyć kukurydzę z zalewy, umieszczając na sicie. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd i również pokroić. Jaja ugotować na twardo, obrać i również pokroić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą dodając majonez i jogurt. Doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 15.01.2013 20:12
ciekawa
Renataj 15.01.2013 00:02
Warto wypróbować
gosia561 14.01.2013 23:50
ładnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak