Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z łososiową polędwicą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja dla jednej osoby
liści sałaty rzymskiej 5
roszponki 5 gałązka
koktajlowe pomidorki 2
cienkich szczypiorków 6 szt
talarki serowe
sos
sól do smaku
cukier do smaku
ser feta 1 łyżka
polędwica łososiowa 5 plaster
olej ryżowy 1,5 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z łososiową polędwicą

Sałatę i roszponkę opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i rozłożyć na talerzu. Składniki na sos wymieszać i odstawić. Umyte pomidorki pokroić na cztery części i ułożyć na sałacie. Plasterki polędwicy zwinąć w ruloniki i w środek włożyć paseczki szczypiorku, ułożyć na talerzu z sałatą. Następnie dodać kostki sera, a na brzegu talerza rozłożyć talarki serowe przekrojone na pół. Na koniec sałatkę polać sosem i podawać po około 3-5 minutach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.11.2012 13:43
super
Megi 06.11.2012 17:52
wygląda bardzo apetycznie
Karolcia12 05.11.2012 20:18
bardzo pomysłowa i szybka sałateczka
Mysiunia 05.11.2012 20:16
Jest boska! Super składniki i śliczne zdjecie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak