SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I ŻURAWINĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście sałaty

    150 g
  • łosoś

    100 g
  • czarne oliwki

    50 g
  • żurawina

    100 g
  • oliwa

    25 ml
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeżą żurawinę zalewamy 250 ml wody, dodajemy 2 łyżki cukru, gotujemy do miękkości , owoce wyciągamy.

Do kompotu dodajemy odrobinę oliwy , sól, pieprz, sok z cytryny i ewentualnie jeszcze odrobinę cukru do smaku, odstawiamy.

Sałaty rwiemy , upieczonego łososia kroimy w kostkę, oliwki kroimy w plasterki.

Dodajemy ugotowaną żurawinę i zalewamy przygotowanym dipem.

Wszystko razem delikatnie mieszamy.

Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 29.03.2015 22:17
Super sałatka
DorotaZ 22.03.2015 17:44
Fantastycznie wygląda:)
IKrakowianka 21.03.2015 20:47
super sałatka
Wiktoria29 21.03.2015 19:59
bardzo elegancko wygląda, fajne połączenie składników
Franciszek 21.03.2015 19:28
Jaka piękna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat