Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
liście sałaty
150 g -
łosoś
100 g -
czarne oliwki
50 g -
żurawina
100 g -
oliwa
25 ml -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
cukier
1 szczypta -
sok z cytryny
1 łyzka
Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I ŻURAWINĄ
Do kompotu dodajemy odrobinę oliwy , sól, pieprz, sok z cytryny i ewentualnie jeszcze odrobinę cukru do smaku, odstawiamy.
Sałaty rwiemy , upieczonego łososia kroimy w kostkę, oliwki kroimy w plasterki.
Dodajemy ugotowaną żurawinę i zalewamy przygotowanym dipem.
Wszystko razem delikatnie mieszamy.
Gotowe!
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się