Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską

Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1/2 kg
  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • marchew

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • por (biała część)

  • oliwki czarne

    20 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    15 sztuk
  • czosnek

    2 ząbki
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Pierś kroimy w małą kostkę, oprószamy solą i pieprzem, smażymy do miękkości. Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty czosnek oraz majonez, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy wszystko, dodajemy przekrojone na dwie części pomidorki oraz oliwki. Dodajemy sos majonezowy i mieszamy. Dekorujemy.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

18.01.2017 20:56
Apetyczna sałatka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat