Sałatka z kurczaka, melona i świeżego szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • świeżego szpinaku

    15 dag
  • dojrzałe mango

  • miodu

    2 łyżeczki
  • musztardy dijon

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i posmarować marynatą zrobioną z łyżeczki musztardy zmieszanej z łyżeczką miodu. Tak przygotowaną pierś upiec na grillu. Na talerzu ułożyć umyty i osuszony szpinak, ogórka pokrojonego w plasterki oraz pokrojone mango. Na wierzchu położyć pokrojoną w paski pierś. Sałatkę polać sosem zrobionym z łyżeczki musztardy, łyżeczki miodu i oliwy z oliwek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 29.12.2011 06:55
fajne
AnaSt 26.03.2011 14:31
Bardzo ciekawy przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat