Sałatka z kopru włoskiego i mozzarelli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper włoski

    1/2 sztuka
  • mozzarella

    120 g
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • rukola

    50 g
  • dymka posiekana

    2 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1/2 sztuka
  • radicchio

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.

Opłukaną sałatę (radicchio i rukolę) ułóż na talerzach. Koper włoski pokrój w plastry i ułóż na sałacie. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i również ułóż na talerzach. Dodaj pokrojoną w pióra czerwoną cebulę. Mozzarellę porwij na kawałki i ułóż na sałacie. Całość posyp posiekaną dymką i skrop dressingiem. Możesz dodać szczypiorek do ozdoby i oprószyć sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 08.11.2011 20:19
super
pigila 08.11.2011 20:18
super
iwona332 15.09.2011 12:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat