Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
koper włoski
1/2 sztuka -
mozzarella
120 g -
pomidorki koktajlowe
10 sztuk -
rukola
50 g -
dymka posiekana
2 łyżka -
sok z cytryny
1 łyżka -
oliwa
3 łyżka -
miód
1 łyżeczka -
sól i pieprz
do smaku -
cebula czerwona
1/2 sztuka -
radicchio
5 sztuk
Sposób przygotowania
Opłukaną sałatę (radicchio i rukolę) ułóż na talerzach. Koper włoski pokrój w plastry i ułóż na sałacie. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i również ułóż na talerzach. Dodaj pokrojoną w pióra czerwoną cebulę. Mozzarellę porwij na kawałki i ułóż na sałacie. Całość posyp posiekaną dymką i skrop dressingiem. Możesz dodać szczypiorek do ozdoby i oprószyć sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się