Sałatka z komosą ryżową w stylu tabbouleh

Sałatka z komosą ryżową w stylu tabbouleh

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza quinoa

    0,5 szklanki
  • woda

    0,75 szklanki
  • pomidor malinowy

    2 sztuki
  • pomidor żółty

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • oliwki zielone Smak

    garść
  • natka pietruszki

  • mięta liście

    garść
  • cebula dymka

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z limetki

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Komosę ryżową przepłukać, zalać wrzątkiem (3/4 szklanki), posolić, gotować do wchłonięcia płynu. Odstawić do wystudzenia.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.

Paprykę pokroić w kosteczkę. Oliwki w krążki.

Dymkę, pietruszkę i miętę delikatnie posiekać.

Wszystkie składniki połączyć, dodać kapary, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, sól z limonki, wymieszać.
wedith1
Komosę ryżową możecie zastąpić kuskusem, kaszą bulgur lub kaszą jaglaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

24.01.2016 21:18
Kwintesencja zdrowia.

Adamorek

25.08.2015 14:17
zdrowa i idealna na lunch do pracy

ilka01

25.08.2015 12:31
super przepis

Joannasz3190

25.08.2015 11:44
Pyszności :)

Benita

25.08.2015 11:35
Bardzo apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat