Sałatka z kiełkami cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    4 liście
  • czerwona cebula

    1/2 małej sztuki
  • pomidory

    śliwkowe 3 sztuki
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • kiełki

    cebuli 25 g
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • winogrona

    rodzynkowe 30 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w piórka, pomidory w ćwierć plasterki, winogrona przekroić na pół, dodać do sałaty. Dodać też odsączoną kukurydzę i kiełki. Majonez wymieszać z jogurtem i czosnkiem granulowanym. Sos dodać do sałatki. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 26.02.2017 14:03
Całkiem fajne, a skąd kiełki cebuli? Własna hodowla, czy kupić gdzieś można?
Agnieszka-87-25 24.08.2016 18:25
kusząca jest
MagdalenaIC 24.08.2016 14:58
Ciekawa sałatka. Chętnie bym spróbowała.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat