Sałatka z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • fasola czerwona

    1/2 puszki
  • korniszony

    3 szt
  • natka pietruszki

  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • oliwa

  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy .Korniszony kroimy w kostkę .Paprykę myjemy i kroimy w paseczki ok 1-2 cm.Fasolkę i kukurydze odsączamy zalewy dodajemy do sałatki .Natkę siekamy ,dodajemy tuńczyka. Wszystkie składniki mieszamy z kaszą .Doprawiamy do smaku pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 20.11.2011 08:02
Zdrowa i pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat