Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lunchbox do pracy? Najlepiej sprawdzi się tutaj pyszna, pożywna i bardzo smaczna sałatka ze zdrowej kaszy jaglanej, z dodatkiem tuńczyka i świeżych warzyw, polana sosem na bazie oliwy z suszonych pomidorów. Polecam :)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • kasza jaglana

    100 gramów
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • szpinak świeży

    1 garść
  • por

    0.5 sztuki
  • oliwa z suszonych pomidorów

    5 łyżek
  • zioła prowansalskie

    0.5 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonej wodzie, przestudzić.
Pomidora i ogórka pokroić w kostkę. Pora dokładnie oczyścić i pokroić w półplasterki. Szpinak wypłukać i pokroić w paski.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, wymieszać.
Przygotować sos: do oliwy dodać dużo świeżo zmielonego pieprzu, zioła oraz ostrą paprykę. Dokładnie wymieszać,a następnie dodać do sałatki. Doprawić do smaku szczyptą soli.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat