SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI

SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • musztarda

    - do smaku
  • olej

    - -
  • cukier

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • sok z cytryny

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI

Jabłka obrać, oczyścić, zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, umyć, pokroić na drobno.
Kapustę oczyścić, poszatkować, zalać wrzątkiem, dusić tyle czasu by kapusta była tylko połowicznie miękka.
Kapustę odparować i odcedzić. Wystudzić.

Kapustę, jabłka, cebulę wymieszać.
Przyprawić sokiem z cytryny, musztardą, solą, pieprzem, cukrem, dodać olej, natkę pietruszki i wymieszać.

SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat