SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • musztarda

    - do smaku
  • olej

    - -
  • cukier

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • sok z cytryny

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, oczyścić, zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, umyć, pokroić na drobno.
Kapustę oczyścić, poszatkować, zalać wrzątkiem, dusić tyle czasu by kapusta była tylko połowicznie miękka.
Kapustę odparować i odcedzić. Wystudzić.

Kapustę, jabłka, cebulę wymieszać.
Przyprawić sokiem z cytryny, musztardą, solą, pieprzem, cukrem, dodać olej, natkę pietruszki i wymieszać.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat