Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
2 sztuki -
kapusta włoska
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
musztarda
- do smaku -
olej
- - -
cukier
- do smaku -
sól
- do smaku -
sok z cytryny
- do smaku -
natka pietruszki
- -
Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, JABŁEK I CEBULI
Cebulę obrać, umyć, pokroić na drobno.
Kapustę oczyścić, poszatkować, zalać wrzątkiem, dusić tyle czasu by kapusta była tylko połowicznie miękka.
Kapustę odparować i odcedzić. Wystudzić.
Kapustę, jabłka, cebulę wymieszać.
Przyprawić sokiem z cytryny, musztardą, solą, pieprzem, cukrem, dodać olej, natkę pietruszki i wymieszać.
SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)