Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i sosu greckiego do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
marchewka 2 sztuki
sos do sałatek 1 (grecki)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i sosu greckiego do obiadu

Kapustę pekińską pokroić w paski i wsypać do miski. Następnie marchewkę obieramy ze skóry, myjemy i trzemy na tarce na dużym oczku. Startą marchewkę dodajemy do miski z kapustą. Teraz przygotowujemy sos, ja używam sos do sałatek grecki firmy. Do szklanki wlewam 3 Łyżki wody i 3 łyżki oleju lub oliwy, wsypuję sos grecki i dobrze mieszamy. Gotowy sos wymieszaj z kapustą i marchewką. Można jeść od razu lub odczekać 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.05.2013 20:23
bardzo fajna
usmiech 24.08.2012 20:57
dobre
iknkirke 12.08.2012 11:14
Sałatkę można zrobić również z innymi sosami. Bardzo dobra do mięs i ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak