Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i sosu greckiego do obiadu

Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i sosu greckiego do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 kg
  • marchewka

    2 sztuki
  • sos do sałatek

    1 (grecki)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i sosu greckiego do obiadu

Kapustę pekińską pokroić w paski i wsypać do miski. Następnie marchewkę obieramy ze skóry, myjemy i trzemy na tarce na dużym oczku. Startą marchewkę dodajemy do miski z kapustą. Teraz przygotowujemy sos, ja używam sos do sałatek grecki firmy. Do szklanki wlewam 3 Łyżki wody i 3 łyżki oleju lub oliwy, wsypuję sos grecki i dobrze mieszamy. Gotowy sos wymieszaj z kapustą i marchewką. Można jeść od razu lub odczekać 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Margo1 07.05.2013 20:23
bardzo fajna
usmiech 24.08.2012 20:57
dobre
iknkirke 12.08.2012 11:14
Sałatkę można zrobić również z innymi sosami. Bardzo dobra do mięs i ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat