Sałatka z kapusty i pomarańczy

Sałatka z kapusty i pomarańczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • kapusta czerwona

    1\\2 główki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • cykoria

    2 szt
  • ocet winny

    1\\2 łyżeczki
  • oliwa

    4 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kapusty i pomarańczy

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Otrzeć skórkę z pomarańczy a owoc podzielić na małe cząstki. Kapustę poszatkować, zaś cebulę pokroić w cienkie talarki. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Oddzielić liście cykorii i wymieszać z kapustą, cebulą ziemniakami i pomarańczą. Z 3 cząstek pomarańczy wycisnąć sok i połączyć z pół łyżeczki otartej skórki pomarańczowej, octem winnym oraz solą do smaku. Całość skropić przygotowanym sosem. Sałatkę udekorować natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

rosik93 10.11.2010 23:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat