Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Sałatka z kapusty i pomarańczy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze
2 szt
ziemniaki
5 szt
kapusta czerwona
1\\2 główki
cebula czerwona
1 szt
cykoria
2 szt
ocet winny
1\\2 łyżeczki
oliwa
4 łyżki
natka pietruszki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty i pomarańczy

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Otrzeć skórkę z pomarańczy a owoc podzielić na małe cząstki. Kapustę poszatkować, zaś cebulę pokroić w cienkie talarki. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Oddzielić liście cykorii i wymieszać z kapustą, cebulą ziemniakami i pomarańczą. Z 3 cząstek pomarańczy wycisnąć sok i połączyć z pół łyżeczki otartej skórki pomarańczowej, octem winnym oraz solą do smaku. Całość skropić przygotowanym sosem. Sałatkę udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 10.11.2010 23:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak