Sałatka z kapusty i pomarańczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • kapusta czerwona

    1\\2 główki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • cykoria

    2 szt
  • ocet winny

    1\\2 łyżeczki
  • oliwa

    4 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Otrzeć skórkę z pomarańczy a owoc podzielić na małe cząstki. Kapustę poszatkować, zaś cebulę pokroić w cienkie talarki. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Oddzielić liście cykorii i wymieszać z kapustą, cebulą ziemniakami i pomarańczą. Z 3 cząstek pomarańczy wycisnąć sok i połączyć z pół łyżeczki otartej skórki pomarańczowej, octem winnym oraz solą do smaku. Całość skropić przygotowanym sosem. Sałatkę udekorować natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 10.11.2010 23:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat