Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

kapusta pekińska mała główka
pomidorki koktajlowe 10 szt.
ogórek zielony 1/3
papryka czerwona mała
ser feta opakowanie, lub ser sałatkowy

Przyprawy i dodatki

koperek 1/2 pęczka, posiekany
szczypiorek garść posiekanego
słonecznik ziarna większa garść
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA

Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki.
Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę.
Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni.
Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem.
Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.07.2017 17:22
Ja również. :)
Ola1984 29.07.2017 15:45
Uwielbiam takie sałatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak