Sałatka z kalafiorem i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • Kukurydza z Puszki

    1 opak.
  • szczypiorek usiekany

    1 pęczek
  • majonez tradycyjny

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior (nieduży) dzielimy na różyczki, ścieramy na tarce. Kukurydzę odsączamy z zalewy, płuczemy zimną wodą. dodajemy do kalafioru, łączymy ze szczypiorkiem, majonezem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki starannie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 22.11.2011 11:39
Z surowym kalafiorem może ciekawie smakować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat