Sałatka z gruszką i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    60 g
  • kiełki słonecznika

    1 garść
  • gruszka

    1/2 sztuki
  • orzeszki piniowe

    1 łyżka
  • mozzarella

    100 g
  • koperek posiekany

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • angostura

    1/3 łyżeczki
  • cukier trzcinowy

    1/3 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, angosturę oraz sól, pieprz i cukier.

Gruszkę umyj i pokrój w plastry (wytnij nasiona). Rukolę razem z plastrami gruszki układaj na talerzach. Dodaj porwaną na kawałki mozzarellę. Sałatkę posyp kiełkami słonecznika oraz koperkiem. Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe. Posyp nimi sałatkę. Tuż przed podaniem polej dressingiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 30.01.2012 09:23
pieknie podane
Gosia40 08.04.2011 08:57
lekka i pożywna:)
Mala 07.04.2011 21:40
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat