Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rukola
60 g -
kiełki słonecznika
1 garść -
gruszka
1/2 sztuki -
orzeszki piniowe
1 łyżka -
mozzarella
100 g -
koperek posiekany
1 łyżka -
oliwa
3 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżka -
angostura
1/3 łyżeczki -
cukier trzcinowy
1/3 łyżeczki -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z gruszką i mozzarellą
Gruszkę umyj i pokrój w plastry (wytnij nasiona). Rukolę razem z plastrami gruszki układaj na talerzach. Dodaj porwaną na kawałki mozzarellę. Sałatkę posyp kiełkami słonecznika oraz koperkiem. Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe. Posyp nimi sałatkę. Tuż przed podaniem polej dressingiem.
Komentarze (3)