Sałatka z grillowanymi burakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • buraki

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • feta

    200 g
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • ocet balsamiczny

    50 ml
  • ocet winny

    3 łyżki
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na sałatkę:
1 opakowanie mixu sałat w rukolą
2 duże buraki
1 duża cebula czerwona
1 opakowanie sera feta


Składniki na sos:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
50 ml octu balsamicznego
3 łyżki czerwonego octu winnego
1 łyżka miodu pszczelego
2 ząbki czosnku


Przygotowanie sosu:
wszystkie składniki blendujemy i przelewamy do buteleczki.

Przygotowanie sałatki:
Buraki myjemy, obieramy i kroimy na plastry. Smarujemy oliwą i wrzucamy na grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat