Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mix sałat
1 opakowanie -
buraki
2 sztuki -
cebula czerwona
1 sztuka -
feta
200 g -
oliwa
1/2 szklanki -
ocet balsamiczny
50 ml -
ocet winny
3 łyżki -
miód pszczeli
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki
Sposób przygotowania
1 opakowanie mixu sałat w rukolą
2 duże buraki
1 duża cebula czerwona
1 opakowanie sera feta
Składniki na sos:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
50 ml octu balsamicznego
3 łyżki czerwonego octu winnego
1 łyżka miodu pszczelego
2 ząbki czosnku
Przygotowanie sosu:
wszystkie składniki blendujemy i przelewamy do buteleczki.
Przygotowanie sałatki:
Buraki myjemy, obieramy i kroimy na plastry. Smarujemy oliwą i wrzucamy na grilla.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się