Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą, ogórkami i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 25 dag
kukurydza 1 mała puszka
jabłko 1 szt
olej z pestek winogron 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 0,5 szklanki
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą, ogórkami i orzechami

Ogórki i jabłko myjemy i osuszamy. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.Ogórki obieramy, kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy do jabłka i skrapiamy sokiem z cytryny.Fetę rozkruszamy widelcem, kukurydzę odsączamy i dodajemy do ogórków i jabłka. Olej doprawiamy do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie solą. Polewamy sałatkę, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Orzechy drobno siekamy i posypujemy nimi sałatkę tuż przed podaniem. W wersji wzbogaconej możemy dodać pokrojoną w kostkę szynkę - gotowaną lub wędzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.03.2013 00:18
taka salatka to moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak