Sałatka z fasolką szparagową i pęczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowana zielona fasolka

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • SOS DO SAŁATKI

  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • pęczak

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany na sypko i wystudzony pęczak przełóż do miski. Dodaj przestudzoną i pokrojoną na małe kawałki fasolkę szparagową. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, a paprykę pokrój w dużą kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim warzywa. Całość dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 21.06.2014 12:05
apetycznie wygląda
IZABELA29 02.03.2014 20:12
dietetycznie i smacznie
mysza75 02.03.2014 15:38
Jaka fajna i zdrowa sałatka :-)
Alex_M 28.12.2013 10:01
świetny pomysł na sałatkę z kasza :)
Justa32 13.07.2013 21:11
takiej jeszcze nie jadłam
misia53 03.06.2013 12:24
ostatnio sporo robiłam sałatek z fasolką szparagową zle z pęczakiem nie.... spróbuję, bo napewno jest fajna
barbara11561 23.03.2013 14:38
bardzo podoba mi się zestaw składników w tej sałatce
Wacław 30.09.2012 09:03
fajny pomysł na sałatkę !
alaaa 31.08.2012 21:35
jak kolorowo no i pomysł na kaszę super
caralajna 24.08.2012 08:34
podobają mi się składniki tej sałatki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat