Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami i sosem jogurtowym z babką płesznik

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
koperek 2 łyżki
szczypiorek 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
babka płesznik 1 łyżeczka
oregano
kurkuma

Porada

Pyszna czerwona kapusta ugotowana na parze z ziołami i sosem jogurtowo-błonnikowym z nutą czosnku i oregano.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty z ziołami i sosem jogurtowym z babką płesznik

Kapustę czerwoną obieramy z zewnętrznych liści szatkujemy- gotujemy na parze 10 min. Do jogurtu wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę, babkę płesznik, kurkume i oregano, mieszamy i polewamy lekko przestudzona kapustę. Koper i szczypior myjemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do kapusty, mieszamy wszystko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 29.11.2014 16:14
dziękuję :)
kloruś 27.11.2014 19:46
Chętnie bym skosztowała takich pyszności.
dorota20w 27.11.2014 09:14
dziękuję :)
Ola1984 27.11.2014 06:47
Pyszna, surówka. Chętnie bym skosztowała.
Wafelek2601 26.11.2014 22:35
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak