Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 40 dag
ogórek kiszony 2 szt.
cebula 1 szt
szczypior 1 łyżka
sok z cytryny
cukier do smaku
sól do smaku
majonez według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować, wrzucić do garnka z małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania skropić sokiem z cytryny i bez przykrycia odparować wodę z kapusty. Następnie wymieszać z drobno posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i po ostudzeniu wymieszać z majonezem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem i szczypiorem. Podawać do mięsnych potraw i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 11:50
pyszna do obiadku
pestka 17.05.2016 06:48
smaczny obiadowy dodatek
gosia1988 16.05.2016 22:12
Fajna sałatka
Róża1 16.05.2016 21:46
bardzo lubię taką :-)
Wafelek2601 16.05.2016 20:28
Pyszny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak