SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    5 kg
  • cebula

    1 kg
  • sól

    2,5 łyzek
  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    13 dag
  • przyprawy

    wg opisu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną i cebulą posiekać i wymieszać z solą i zostawić na 12 godzin.

jabłka poszatkować dodać cukier kilka ziarenek ziarnistego pieprzu, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego. zalać 3,5 litra wody i 0,5 l octu. Wszystko zagotować razem.
Wymieszać wszystkie składniki przełożyć do słoików i zapasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 03.01.2012 17:10
mniam
rakow2 19.05.2011 17:04
bardzo taką lubię
kriso 30.04.2011 12:03
robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat