Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
cebula czerwona 250 g
jabłko kwaśne 1/2 kg
ocet spirytusowy 1 szkl
woda zimna 2 szkl
cukier 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w plasterki. Wszystko solimy i zostawiamy na 3 godz. Odlewamy nadmiar wody. Gotujemy wodę, ocet, cukier, przyprawy. Do zalewy wrzucamy kapustę i cebulę. Gotujemy ok 10 min. Pod koniec wrzucamy starte jabłka i chwilę gotujemy. Sałatką napełniamy słoiki i pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak