Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • fasola

  • jabłko

  • kapusta czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

# 1/4 sredniej główki czerwonej kapusty
# ok.15 dkg fasoli
# 1 kiszony ogórek ( małe dwa)
# 1 jabłko
# sól
# pieprz
# cukier
# mała cebula
# sok z cytryny
# 4 łyzki oliwy


Wykonanie:
Kapustę poszatkować i ugotować, wystudzić i skropić mocno sokiem z cytryny. Fasolę wypłukać i ugotować do miękkości.Jabłko , ogórek i cebulę pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki wsypać do jednej miski , posolić ,popieprzyć , dodać cukru i ewentualnie jeszcze zakwasić sokiem z cytryny . Skropić olejem.Sałatka powinna mieć smak słodko-winny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 30.09.2013 14:58
uwielbiam takie surówki z czerwonej kapusty!:)
barbara11561 05.03.2013 11:09
świetna kapustka
Grażyna13 15.02.2013 13:02
Oj, lubię :)
Wafelek2601 29.08.2012 07:53
taką lubię najbardziej
Mysiunia 15.07.2012 15:35
uwielbiam suróweczki z czerwonej kapusty :) z jabłkiem juz robiłam, ale z ogórkiem jeszcze :)
IZABELA29 04.06.2012 09:25
moja ulubiona
IZABELA29 23.11.2011 08:37
ja również ...
ben-ka 21.11.2011 08:49
lubię kapustkę:) oj lubię!:)
agnieszka137 20.11.2011 22:29
jaka kolorowa:)
Mati13 20.11.2011 18:47
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat