sałatka z czerwonej kapusty

sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • oliwa

    3 g
  • sól

  • cukier

  • kwasek cytrynowy

  • kapusta czerwona

    ½ kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, drobno poszatkować. Wrzucić do wrzącej osolonej wody, raz zagotować, odcedzić, wyłożyć do salaterki, skropić kwaskiem , dodać drobno pokrojoną cebulę i strte jabłko na tarce o dużych otworach, wymieszać razem, dodać oliwę, doprawić solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat