Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola czerwona
1 puszka -
ser feta
300 g -
papryka
1 szt -
cebula
1 szt. -
sałata
5 lisci -
sok z cytryny
1/2 łyżeczki -
sól
do smaku -
pieprz
1/4 łyżeczki -
czarne oliwki bez pestek
12 szt. -
oliwa
2 łyzki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z czerwonej fasoli z fetą
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Ser kroimy w dużą kostkę, oliwki w plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Fasolę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy, układamy na liściach sałaty i polewamy sosem.
Komentarze (1)