Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej fasoli z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
ser feta 300 g
papryka 1 szt
cebula 1 szt.
sałata 5 lisci
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz 1/4 łyżeczki
czarne oliwki bez pestek 12 szt.
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej fasoli z fetą

Sos: Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami, wkładamy do lodówki.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Ser kroimy w dużą kostkę, oliwki w plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Fasolę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy, układamy na liściach sałaty i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.07.2013 07:44
napewno pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak