Sałatka z czerwonej fasoli z fetą

Sałatka z czerwonej fasoli z fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    1 puszka
  • ser feta

    300 g
  • papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt.
  • sałata

    5 lisci
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • czarne oliwki bez pestek

    12 szt.
  • oliwa

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos: Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami, wkładamy do lodówki.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Ser kroimy w dużą kostkę, oliwki w plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Fasolę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy, układamy na liściach sałaty i polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

11.07.2013 07:44
napewno pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat