sałatka z czerwoną fasolą

sałatka z czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • kurydza

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • papryka konserwowa

    1 szt
  • majonez

    1/2 szkl
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • sól

  • pieprz

  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sałatka z czerwoną fasolą

Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Paprykę konserwową kroimy w cienkie paski. Wszystko wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem a następnie mieszamy. Do 1/2 szklanki majonezu dodajemy 1/2 szklanki jogurtu, mieszamy i takim osem polewamy sałatkę. Ponownie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Pietruszka 07.10.2012 11:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat